Kurssit

Vuoden 2019 kurssit

Kesäkurssi Haaviston Parvigalleriassa ja ympäristössä la – su 8. – 9.6.2019

Haaviston Parvigalleria on Kangasalan Saarikylissä, osoite Saarikylientie 888. Kurssin teema on ”KATSON MAALAISMAISEMAA”.

Mikään määrätty väline ei tällä kurssilla ole opetuksen lähtökohtana, joten voit käyttää mitä tahansa maalausvälineitä: öljyä, akryyliä, akvarellia, mehiläisvahaa, jne.

Opettajaksi saamme monille tutun, kokeneen ja kannustavan Eero Tiitolan, joka on lupautunut johdattelemaan meitä taiteen tekemisen maailmaan modernin taidekoulutusmuodon, Vedic Artin, kautta.

”Maalaaminen on luovuuden herättämistä, taide hiljaisuuden kieli.”
”Arvostelun sijaan kokeilemme, yllätymme ja ihastumme.”
Opettaja pitää aloitusluennon ja sen jälkeen maalaamme itsenäisesti koko päivän, minkä päätteeksi yhteinen palautehetki opettajan kanssa. Jos sää sallii, voimme taiteilla ulkona: pelloilla, rannalla, kylätien varrella, metsässä, maalaistalon pihapiirissä jne. Sateen sattuessa on kaikille kuitenkin tilaa katon alla!

Keittolounaan sekä aamu- ja päiväkahvit luomuleivonnaisten kera järjestää Heikin Leivän kahvila. Kurssin hinta jäsenille on 55 €/2 pv tai 30 €/1 pv. Ei-jäsenille hinnat ovat 60 €/2 pv ja 35 €/1 pv. Hinta sisältää tilat, opetuksen sekä ruokailut ja kahvit.

Kuljetus Saarikyliin (noin 38 km Tampereelta) omilla autoilla, autoilijat varmaan keräävät kyytiläisiä autoihinsa. Muutama yöpymispaikkakin on: Haavistossa on kaksi 2 hengen huonetta. Toisessa oma suihku ja wc, hinta aamiaisella 120 €/huone. Toisessa huoneesa on vain wc, hinta aamiaisella 100 €/huone.

Ilmoittautumiset kurssille huhtikuun loppuun mennessä Marke Häkkiselle. Ilmoittautumiset ja kyselyt mieluiten s-postilla veramarke.hakkinen(at)gmail.com tai tekstiviestillä 050 3090002.

Ahlmanin syyskurssi la – su 5. – 6.10.2019

Räsymaalausta, runoja, musiikkia, opettajana Anna-Kaisa Tarvainen

————————————————————

Aiemmin pidetyt kurssit

Ahlmanin talvikurssi 2. – 3.2.2019
Akvarellikurssi II:lla tutustuttiin apuvälineisiin esim. maskinesteeseen, suolan, kynttilän, sienen ja astianpesuaineen käyttöön. Kuvan rakenne ja vesieristys olivat myös aiheina. Opettajana oli kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz. Kuvia kurssilta kuvagalleriassa.

Ahlmanin syyskurssi 6. – 7.10.2018 Värinä-ateljeessa
Kyseessä oli Encaustic- eli mehiläisvahamaalauskurssi ja opettajana kuvataiteilija Inka Ylihärsilä.

Ahlmanin kesäkurssi 15. – 17.6.2018
Aiheena oli ”Sekatekniikka” ja opettajana kuvataiteilija Heli Innala.

Ahlmanin talvikurssi 3. – 4.2.2018
Kurssin aiheena oli  ”Akvarellimaalaus I: Alkeet ja yllätyksellisyys”. Opettajana oli kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz.

Ahlmanin syyskurssi 28. – 29.10.2017
Kurssin aiheena oli kollaasi, kubismi ja palettiveitsen käyttö maalaamisessa. Opettajana oli kuvataiteilija Heli Innala.

Ahlmanin kesäkurssi 16. – 18.6.2017
Kurssin teemana oli mallimaalaus ja opettajana kuvataiteilija Erno Peltonen. Kuvia kurssilta kuvagalleriassa.

Ahlmanin talvikurssi 4. – 5.2.2017
Kurssin teemana oli naivismi ja opettajana kuvataiteilija Kikka Nyren. Kuvia kurssilta kuvagalleriassa.

Ahlmanin syyskurssi 29. – 30.10.2016
Opettajana oli kuvataiteilija Erno Peltonen ja aiheena ”Ihmiskeho – sen mittasuhteet ja liikkeen kuvaaminen”.

Ahlmanin kesäkurssi 18. – 20.6.2016
Kurssin teemana oli naivismi ja opettajana kuvataiteilija Inka Ylihärsilä. Kuvia kurssilta Kuvagalleriassa.
wp_20160619_002

Ahlmanin talvikurssi 6. – 7.2.2016
Kurssin teemana oli naivismi ja opettajana kuvataiteilija Inka Ylihärsilä. Kuvia kurssilta Kuvagalleriassa.
ACIMG3443 rajattu

Ahlmanin syyskurssi  24. – 25.10.2015
Kurssin teemana oli ”Muotokuva kuvasta” ja opettajana oli kuvataiteilija Erno Peltonen.

Ahlmanin kesäkurssi 13. – 15.6.2015
Kurssin teemana oli ”Tyylitellen ja pelkistäen” ja opettajana kuvataiteilija Heli Innala.

Ahlmanin talvikurssi 31.1. – 1.2.2015
Opettajana oli kuvataiteilija Hanna-Riikka Heikkilä. Kuvia kurssilta Kuvagalleriassa.

Syksyinen maalauskurssi Ahlmanilla 25. – 26.10.2014
Opettajana oli kuvataiteilija Erno Peltonen.

Elon taidematka Saarenmaalle 25. – 30.8.2014
Lisää kuvia Kuvagalleriassa.

IMG_1465 kuva+1

Ahlmanin kesäkurssi 14. – 16.6.2014
Kurssin teemana oli Eläimiä ja ekspressioita. Kursilla kokeiltiin myös erilaisia pastoja ja geelejä. Opettajana oli kuvataiteilija Hanna-Riikka Heikkilä. Kuvia kurssilta Kuvagalleriassa.

Comments are closed.